dissabte, 20 de setembre del 2008

Santa Tecla (I)

14 de setembre. El primer diumenge de festes. Vella de Valls, Castellers de Vilafranca, Xiquets i Jove de Tarragona...la cosa promet.

Parlo amb els nens per veure les ganes que tenen d'anar-hi i copso, sorprenentment en ells, la il·lusió que poques vegades els castells han provocat. Després d'esmorzar i estar llestos per marxar, em ve al cap que la Montse havía de trucar a l'Isa perquè fes cap a la Plaça de la Font amb els seus fills i entenc d'on venen les espectatives que la Gemma i el Joan Maria han posat en aquesta sortideta a Tarragona.
És un quart de dotze i Tarragona estar a petar...veuràs tu per aparcar! Entro pel portal de Sant Antoni i tiro amunt i trobo un lloc solitari davant la Universitat. És meu! Ufff...hem estat de sort. Au anem! Ara tot és baixada cap a la plaça de la font. Hi arribem just quan entra a plaça la colla vella...entrem amb ells. Trobo al "Melo" de la Pobla. Tinc la sensació que no hi ha massa ambient a la plaça...Podem triar on posar-nos i ho fem a la nostre esquerra que és on hi tenim l'ombra. la vella al costadet, davant els xiquets i a l'altre banda Vilafranca i la jove.
La Montse s'ha posat en contacte amb l'Isa i sembla que no podrà venir amb els seus fills...la cara de la Gemma i el Joan Maria ha canviat, toca resignar-se. Comença la diada, ho fa la Jove, sona el toc de castell...L'actuació.

Jove de Tarragona. Td8f, 3d9f, 5d8c, pd5.
Xiquets de Tarragona. Td8f, 3d9fc??, pd5.
Colla Vella. 3d9f, 5d8, 4d8a, pd7f.
Catellers de Vilafranca. 3d9f, 4d9f, 4d8a, pd7f.
Gran dia per la Jove. Al contrari que a Sant Magí, se'ls va veure molt segurs d'ells mateixos i van mostrar un gran poder de reacció. Tot i que només van carregar el 5d8, crec que tenen les 3 estructures que van fer molt ben treballades i poden donar més d'una sorpresa al Concurs. No m'estranyaria gens tornar a veure la mateixa actuació completa, el dia de Santa Tecla.

Rarament podem trobar-nos un dia on les dues colles castelleres "enemigues"desde el seu naixement surtin guanyadores de plaça i aquest cop no havia de ser diferent. Per Sant Magí uns triomfants xiquets sortien de la mítica plaça de les cols amb un 3d9f molt matiner i es prometien una Santa Tecla d'allò més exitosa. Sens dubte que hauria pogut ser així, però els nervis van fer una mala passada als matalassers, que després d'una terrible caiguda en el 3d9f, van decidir no actuar a la tercera ronda. Cal desitjar una pronta recuperació tant física com psicològica ja que el dia 23 tenen l'actuació pròpia de Santa Tecla i el Concurs està a dues passes.

La colla vella i vilafranca van estar molt insegures. No van venir tots els efectius que elles mateixes s'esperaven...en fi. Si haguéssim de fer cas d'aquesta actuació com a referència pel concurs no haniríem gens be, però tots sabem que no serà així. Deixeu-me que em torni a fer pesat amb la Td9fm...a que ve?? No ho entenc, de debó..digueu-me cegato, però no ho veig per cap lloc :-O. N'hi ha que potser pensin que són assajos de manilles per un possible 3d10fm pel concurs, però jo no ho crec.La Vella pefila el 5d9f com a castell pel concurs, així com el pd8fm. L'às sota la màniga, ha de ser el 3d9fa i també algun castell sense folre.


Vilafranca no està com altres anys. Pel que s'ha vist en aquesta actuació i pel que vaig poder veure a Sant Fèlix, el 4d9fa és segur pel concurs iel tenen impecable i també el pd8fm. El 3 no el tenen per tirar cohets, encara que la seva experiència els pot dur també a un possible 3d9fa. Crec també que aniran per algun castell sense folre.

Ara toca esperar al 23 per veure com ha anat la recuperació dels xiquets. Em preocupa l'estat anímic de la colla, però els encoratjo a tirar endavant i donar-ho tot en el que resta de temporada. Salut!

I made this widget at MyFlashFetish.com.