dilluns, 1 de setembre del 2008

Sant Fèlix 2008

Érem més de vint Nois a Vilafranca. Tot va començar la mar de bé amb un esmorzar com cal a Sant Pere Molanta a "La Posada". Els peus de porc, la cansalada i les butifarres anaven i venien acompanyades, això sí, d'un vinet negre que va fer les delícies de tots els que el van tastar. Fins i tot la meva xicota, la Montse, va canviar el croisant i el cafè amb llet per un bon tall de botifarra i un got de vi, aquest cop. Amb les piles carregades, vam fer cap a plaça una hora abans, tot i que ja estava ben plena. Vam buscar el millor lloc que vam poder i ens vam preparar per gaudir de la diada mentre vèiem carregar el pilar de sis per sota a càrrec dels falcons.

Els possibles dubtes es van esvaïr de seguida que vam veure als castellers de Vilafranca muntar el peu del seu primer castell, el 4d9fa. Senzillament majestuós i impecable d'execució. Al meu parer el millor que he vist mai...de mides, de rapidessa, de compenetració, de concentració en el que es fa...insuperable. La primera ronda la van completar tant la Joves com la Vella amb el 3d9f. El de la Joves agafat obert per una de les rengles (com sempre) i el de la Vella potser una mica obert, tot pensant en el següent castell de la diada. Minyons 3d9f.La segona ronda va començar amb la Td9fm per part de Vilafranca. Molt més treballada que altres cops, van demostrar molt de saber estar, molt de treball i molt d'orgull casteller. Aquesta ronda però, va tenir com a protagonistes a la Colla Joves, amb un 5d9f executat de manera excepcional. Personalment, crec que no estava bé de mides, però tenen un 5d8 tant ben treballat aquest any que es van poder permetre el luxe de descarregar-lo tot i no tenir les millors mesures. Van demostrar que és un castell que aquest any poden completar en més d'una ocasió i que és una de les seves cartes de cara al concurs de Tarragona. Els altres protagonistes de la ronda, havien de ser els de la Vella i tembé ho són, però per la caiguda del 3d9fa. Castell inèdit, van voler-lo portar a plaça per Sant Fèlix, una mica perquè tenen un 3d8a molt maco i una mica per les presses que últimament s'han establert amb aquests tipus de castells...de voler ser els primers d'aconseguir-lo. Segurament el tenen molt millor del que va semblar i també els devia servir per adonar-se on té els veritables problemes aquest castell. Aposto perquè la colla Vella completi aquest castell molt abans del que ens pensem i segur que és una de les cartes que tenen pel concurs. Van completar la segona ronda amb el 3d8a. Minyons 5d9fc.

Ja sóm a la tercera ronda. Potser n'esperàvem una mica més de Castallers de Vilafranca. Mal acostumats a les grans construccions de fa uns anys i després que tot hagués anat a les mil meravelles a les dues primeres rondes, ens va semblar "poc" el 3d9f. Normalet, no ha estat dels millors. Aquest any no és la millor construcció que tenen i això fa preveure que ni 3d10fm, ni tampoc probablement 3d9fa seran castells pel concurs. De totes maneres aquestes grans colles poden preparar d'ara al concurs un grapat de castells que ens facin caure la babeta el dia 5 a Tarragona. Per acabar, la colla joves va descarregar un 4d9f molt treballat i perquè són qui són. La colla Vella va carregar una td9fm, després de molt de temps de no veure-n'hi cap. Em va resultar un pèl extrany, perquè sóc dels que penso que segurament aquest castell no servirà de res al concurs...crec que serà un castell sense folre el que el decidirà. De totes maneres, creia que veuríem un 3d8aps en comptes del 3d9f o del 2d9fm...ja que és un dels castells que Castellers de Vilafranca no han aconseguit mai i la Colla Vella en podia fer "ostentació", però potser ho veurem a La Torre. Minyons 4d9f.A la ronda de pilars sí que tan Castellers de Vilafranca com Colla Vella van demostrar el seu gran potencial amb aquest castell i de ben segur que el veurem pel concurs. La colla Vella només el va carregar, però crec sincerament que només va ser circumstancial.

Acabada l'actuació el Jordi Canyellas em va trucar per dir-me que ell i el Luís Batet marxaven amb mi, la Montse i el Carlos. Van arrivar ell i el Guillem Bargalló i tots dos s'em van "tirar" a sobre com a llops... Saben de la meva "debilitat" per la Colla Vella i em van voler vacil.lar de l'actuació de la colla Joves. Cal dir, i no em fa cap vergonya reconèixer-ho, que van fer una grandíssima actuació, però segueixo penssant que de cara al concurs, tot i que el Jordi i el Guillem pensin diferent, la Joves estarà un pas per darrera de Vilafranca i Vella. És a dir, que com els darrers anys seran aquestes dues colles qui es jugaran el concurs. Particularment, aquest any veig amb més possibilitats a la Colla Vella que en els darrers i podria donar la sorpresa i emportar-se'l. La Colla Joves té el 5d9f i treballarà els castells sense folre, tant el 4d9 com la Td8, però haurien de fallar les altres dues colles per tenir aspiracions series de guanyar. En fi, això és el que penso, però ja ho veurem el dia 5 a Tarragona. Fins llavors, salut i castells!


Ens veiem el dia 7 a la Plaça de la Verdura! :-)

Sortida a Albinyana i Les Peces.

Aigua, aigua i més aigua...doncs això, que a Albinyana res de res. Va començar a ploure a bots i a barrals just quan començàvem a preparar la pinya del primer castell...no vam poder fer ni pilars.
A la setmana següent van avisar-nos per anar a Les Peces, una barriada d'Albinyana, per actuar-hi també amb els Nens del Vendrell. Ja portàvem uns quants assajos amb les probes del 3d7 i el cap de colla va decicir tirar-lo. Va ser el primer castell de la nit. El vam agafar bé de mides. Ningú va patir més del compte, almenys és el que he copsat després de parlar amb bona part del tronc i de la pinya. Hi havia gent que ni se n'havia adonat que estàvem tirant de 7. De totes maneres, les indecissions de la canalla, van fer que hi hagués més d'una rebrincada que va fer caure el castell abans que es carregués. La caiguda, no va ser dolenta. Sembla que ningú va prendre mal, tot i que la Patty es va endur un fort cop al peu.
En ronda de repetició, la Td6. Pels nervis de la canalla, va quedar en intent desmuntat i vam perdre ronda. En segona ronda 4d6a i en tercera 3d6. Per acabar pd5.
Podem treure la conclusió de que va ser una proba molt seriosa. S'haurà de fer un canvi a nivell de quarts que pot fer variar una mica l'estructura del 3. Pel demés, es va veure que és un castell que tenim plenament a l'abast i que hem des descarregar per Santa Rosalia. Aquesta setmana anirem a tope: dijous Festa Major, divendres assaig general amb ajuda dels diables i tothom que ens vulgui venir a fer un cop de mà, dissabte sortida al camping Barà que ens permetrà fer les darreres probes pel diumenge. Actuarem a la nostra plaça, tindrem moltes mans i pinya...és el dia per donar-ho tot i callar boques! Nois...apretem!!! Salut!!

I made this widget at MyFlashFetish.com.