dilluns, 15 de setembre del 2008

Orgasme casteller a la Plaça de la Verdura (III). Les altres colles.

Xiquets.

3d8, maco. Seguint treballant el tronc pel 3d9f.

Td8fc, amb algun dubte. Cert que no hauria d'haver caigut...algun motiu hi deu haver.

5d7, també treball de tronc de cara al 5d8.

El que jo crec és que la parada de Sant Magí ha passat factura. Pot ser que sigui la parada, així com un excès de confiança. Com diuen ells, als baietes, l'excés de confiança i la prepotència els va portar un temps al "racó de pensar", espero que no caiguin a la mateixa errada.

Vella.

5d8 de la Vella. Pensant en el 5d9f pel concurs.

Td8f. Pensant en què? No entenc quina mania tenen amb la Td9fm...perquè torno a dir que al concurs no servirà de res, a més de que és un castell de molt alt risc per la Vella. En fi...

4d8. Sense comentaris.

Pobre actuació. A la Vella se li paga com a colla de nou i com a colla de primeríssima línea que és. Com a mínim haurien d'haver provat de fer un castell de nou i més encara en any de Concurs. La falta de camises no és excusa.Sincerament crec que s'ha de parlar seriosament amb les dues colles. Santa Rosalia és una diada molt important en el Món Casteller. Sempre ho ha estat i volem que ho segueixi sent durant molt anys. Les colles que venen a la Torre, coneixen la nostra plaça i el "pedigrí" que té. Ara no és qüestió de començar a explicar la història de la Plaça de la Verdura, però si cal, ho faré.

Senyors dels Xiquets! A la Torre no s'hi va de vacances. Si realment penseu que la Torre és la plaça més important que teniu fora de Tarragona, no vingueu sense rodatge, sense haver assajat el que tocaba. Quan una colla ho dona tot, no es pot exigir més, però quan s'hi va de passeig, els torrencs com jo ens emprenyem i molt.
A totes dues, però en molt més grau de responsabilitat a la Colla Vella:
1. A La Torre s'hi va amb les camises que toca i no amb les justetes per cumplir!!!
2. Santa Rosalia seguirà sent una Festa Major de renom, gràcies entres d'altres coses als castells. Ho ha estat en els moments difícils de la història castellera i ara ho ha de ser encara més per mèrits propis. La Plaça de la Verdura no ha de tenir menys importància per colles com les vostres que la que té La Bisbal, L'Arboç, El Catllar o El Vendrell... Entre tots volem portar la nostra plaça al lloc que es mereix...hi heu estat convidades, no ens falleu!
Salut!

Orgasme casteller a la Plaça de la Verdura (II).

Bé doncs. Ja passada l'eufòria dels primers moments, anem a fer una mica d'anàlisi de com va anar la diada i mirem de treure'n tot el suc. Encara no tinc les fotos de l'actuació al complet, però no patiu que un pic les aconsegueixi, les penjaré.
El 3d7, es va agafar amb moltes ganes i molt bé de mides. No vam patir. Es van notar els nervis lògics després de carregar-lo, però poc més. Tampoc van patir gens la gent de la pinya: ni baixos, ni cosses, ni agulles, ni homes del darrera. Gràcies a tots vosaltres, per l'esforç que vau realitzar, així com a les primeres, les laterals, els daus i tota la pinya en general. Sense vosaltres no ho hauríem aconseguit! El castell està perfeste, genial, molt segur (com feia molts anys que no estava) i n'hauríem de fer algun altre abans que s'acabi la temporada castellera. Si seguim treballant seriosament com fins ara, aposto pel 3d7a per l'any que ve. Es pot retocar aquest 3, baixar-lo de pes i "fer castellers nous", i treballar-lo també per un futurible 5d7, però encara el veig massa lluny a hores d'ara. Es poden rectificar i millorar coses encara d'aquest castell, com per exemple a nivell de quarts... es tanca massa i hem de mirar que això no passi. Tenim prou experiència en aquest pis per poder mantindre les mides. També sabem que el pom de dalt és tendre, però tenim futur i l'hem de treballar i aprofitar.
En quan al segon castell, la Td6, com les demés. En portem moltes aquest any. A més, tenim la possibilitat de fer canvis en aquesta estructura. La fiabilitat alta d'aquest castell, ens ha de portar a noves fites... Que ningú es posi nerviós ara, eh! ;-). Això no vol dir que ens hàgim de plantejar tot seguit la Td7, sinó que aprofitant els bons moments que passem amb aquesta torre, podríem començar a treballar-la per poder "fabricar" els futuribles components de la Td7.
El 5d6. Tampoc és el primer que fem. Ineteressant per poder fer un pom de dalt molt més ampli. Ara per ara, no tenim ni l'experiència ni els castellers per pensar en pujar-lo un pis, però sí que et permet la possibilitat de que hi hagi presència d'un bon nombre de castellers que d'altre manera potser no pujarien. És un castell que fa "colla".
Dit això, veig un bon futur...hem de mirar de créixer com sigui. Les ganes de treballar i la il·lusió hi són... Anem als assajos, diem a la gent de la Torre que necessitem més mans, més torrencs que ens facin costat. Responsabilitzem-nos a fer cadasqu de nosaltres algun nou casteller i també nous socis. Ànim Nois! El futur és davant nostre, seguim fent passes!!

I made this widget at MyFlashFetish.com.