dijous, 12 de febrer del 2009

Jornades de prevenció de lesions en el món casteller (1994-2007)

L'Albert Bonet ha entrevistat el Dr. Rosset a propòsit del llibre titulat Prevenció de lesions en el món casteller (1994-2007). Aquí us deixo l'enllaç de l'entrevista juntament amb les dades del llibre i la sinopsi del mateix que m'han fet arribar els companys d'Ona La Torre. L'he escoltat i és força ionteressant tot el que s'hi diu, si més no, per fer-ne un petit debat a la propera tertúlia de dimarts que ve. Cal dir, que l'Albert està a un nivell més que correcte a l'entrevista (castellerament parlant, ja que no soc ningú per parlar de l'aspecte del profesional radiofònic) i que sobte de manera molt positiva la manera com es desenvolupa dins aquest món quan fa ben poc es sorprenia de moltes de les expressions i referències castelleres que ara domina a la perfecció. Felicitats.
L'enllaç http://www.sendspace.com/file/vfnp9a
Jornades de prevenció de lesions en el món casteller (1994-2007)

Col·lecció: L'Aixecador, núm 17 Preu: 12.80€ ISBN: 978-84-9791-417-8 Nombre de Pàgines: 160 Nombre d'il·lustracions: 42 Mides: 17 x 24 cm Enquadernació: En rústica

Coordinadors: Jordi Tarragó i Jaume Rosset

Sinopsi:A les portes del 15è aniversari de les Jornades de Prevenció de Lesions en el Món Casteller, s’ha fet un gran esforç per aglutinar en aquest llibre, i en forma de resum, el que des de l’any 1994 ha estat un punt de trobada anual de membres de les diferents colles per tal d’intercanviar experiències sobre la prevenció de lesions i l’aplicació de la ciència en el món casteller. En aquestes jornades, celebrades en poblacions d’arreu de Catalunya, s’ha aprofundit, bàsicament, a millorar la preparació física i específica dels castellers, a establir mesures de seguretat, tant per al tronc com per a la pinya i, per descomptat, per a la canalla, i a dur a terme protocols d’atenció mèdica en l’activitat castellera. Un cop llegit el llibre, podreu veure com ha anat evolucionant i adaptant-se la pràctica castellera en els darrers anys: l’ús d’una farmaciola bàsica, la dona en el món casteller, l’alimentació dels castellers, l’evolució del pes i l’alçada de la canalla, els projectes de casc per a acotxadors, enxanetes i dosos, el paper dels mitjans de comunicació, la preparació física o les tècniques de prevenció de lesions per als grallers i tabalers en són un exemple. Darrere de les jornades, juntament amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, i sota el nom de Foment de la Ciència i la Salut en el Món Casteller, hi ha un grup de castellers procedents de diversos camps de la ciència (metges, educadors físics, fisioterapeutes, enginyers, entre d’altres). Es tracta d’un grup obert a la participació de qualsevol persona interessada a continuar treballant per fer encara més segurs els castells del segle XXI.

Biografia:Ponències resumides per Laia Arís i Bruguera, Josep Maria Casanellas i Rosell, Jose Fargas i Fernández, Joan Pere Fabregat i Sanjuan, Rubén Rosell i Urchultegui, Jaume Rosset i Llobet, Enric Rovira i Ricart, Toni Salvà i Carbonell i Jordi Tarragó i Sancho.

I made this widget at MyFlashFetish.com.