dijous, 6 de novembre del 2008

Quanta raó tens Lluís!

Fa dies que el Lluís Suñé ha "capat" l'accés a comentar els escrits del seu bloc. És de suposar que fart d'haver de llegir segons quines xufles cap a la seva persona, o pensant en la possiblitat de l'aparició de certs incendiaris després de tot el que ha passat, hagi pres la decissió d'escriure el que pensa i prou. És una pena perquè ens veiem privats d'aplaudir escrits com els d'avui...

Penso fil per randa el mateix que hi diu...el paga i calla, està a l'ordre del dia.

Lluís, permètem que faci meu també el teu escrit i el traslladi aquí perquè tothom que ho vulgui et pugui felicitar pel que hi dius...

Per la meva part, el comentari seria: PLAS PLAS PLAS PLAS PLAS PLAS PLAS"L’estat que ja no parla del finançament de Catalunya, -amb la complicitat i silenci de la majoria dels partits polítics catalans-. La gallina dels ous d’or –la construcció- ja s’acabat, els serveis bàsics cap a la ciutadania comencen a perillar, els diners dels ciutadans utilitzats per “aguantar el sistema capitalista”, donant-los als bancs i caixes per que puguin continuar cedint diners a canvi d’espectaculars guanys, les hipotèques de 750 euros, fa 5 anys, s’han convertit en 1.200 (en els millors dels casos). L’atur, les pensions, la sanitat... i a casa pugem els impostos. Per que sí, per que tenim que continuar mantenint la casa gran a qualsevol preu. Importa ben poc les necessitats d’aquella persona o familia, paga!. Es el sistema, no n’hi ha d’altre, paga o t’embarguem, paga ho sortiràs a la llista de morosos de no se on, paga, o et deixarem sense habitatge, paga!
I els polítics ens dediquem a collonades d’interès estratosfèric, un exemple, de que collons serveix l’Oficina d’habitatge jove que gestiona el Departament de Joventut de la Generalitat?, per que?, algú m’ho pot dir?, es que avui l’accés a l’habitatge no es un problema quant tens 50 anys, o 30, o 80?. I el pensionista? Amb la miserable paga mensual que rep a final de mes, que deu pensar de tot plegat?. A Euskadi ja fa 15 anys que fan polítiques d’habitatge, fomentant el lloguer per damunt de la compra, facilitant així la garantia al dret de l’habitatge.
Vivim de l’il·lusionisme més estèril, hem viscut les eleccions dels Estats Units com si fossin les del nostre poble, -Osama, Osama, hem cridat tots- però no qüestionem el sistema, no qüestionem que aquest bon home per arribar al poder a tingut que acceptar els diners dels poderosos per finançar la seva campanya, diners que hauran de ser recompensats amb escreixos per part del candidat guanyador, però de moment ja tenim un conill de txistera per anar tirant, per anat tapant les indecències de la política i dels seus gestors.
La gallina dels ous d’or s’acabat, el finaçament just per Catalunya no serà mai una realitat...
Però les administracions ja tenen la sol·lució per continuar finançant les seves pròpies misèries, paga i calla!"

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bé, matematicament quan es coneix el problema arribar a la solució només és questió de tenir els coneixements adients per resoldra'l. Ja que sembla que sabeu quin és el problema proposeu la solució i ja buscarem el procediment, però el que realment crec és que és bastant més complicat del que us sembla conèixer les solucions.

MIA ha dit...

Ei anònim, gràcies pel comentari...
Txec, el cert és que el "paga i calla" és a l'ordre del dia...i això és inqüestionable. Jo possaré un altre exemple. Ahir mateix, vaig anar al banc pq m'havien retornat un rebut. Resulta q un cop pagat quedava en descobert de 60€. Aquest fet em podria haver ocasionat molts problemes si no me n'hagués adonat per internet del fet. Fianlment i després d¡una estona parlant vaig aconseguir que me'l paguessin gràcies al meu compromís de fer un ingrés l'endemà. Preguntant si podríem renegociar l'hipoteca ja que tinc ofertes d'altres entitats amb interessos moooolt més baixos (la meitat), el paio del banc es posova les mans el cap dient-me q ara encara em cobrarien més i no tan sols això sinó q el fet de poder allargar el temps de l'hipoteca (ajut incentivat no fa massa pel govern)em va dir q era decissió del banc....en bones paraules em va dir que si els hi donava la gana ho farien i sinó q m'aguantes... És clar que és problema meu el fet de no tenir prou saldo, ja ho sé...però al client se l'ha de mimar, saps? Al client se l'ha d'ajudar i no precissament a caure, pq sinó pot passar el que li passarà a aquest banc en qüestió, q perdrà un client. Realment som esclaus del sistema i els que tenen la paella pel mànec són el bancs. Sóm els nous esclaus del S.XXI o bé els bancs són els lladres de guant blanc d'aquesta "nova era", com tu vulguis. De totes maneres aquest tema de la banca dona per un molts posts...ja en prometo un.
Salut!


I made this widget at MyFlashFetish.com.