dilluns, 15 de setembre del 2008

Orgasme casteller a la Plaça de la Verdura (III). Les altres colles.

Xiquets.

3d8, maco. Seguint treballant el tronc pel 3d9f.

Td8fc, amb algun dubte. Cert que no hauria d'haver caigut...algun motiu hi deu haver.

5d7, també treball de tronc de cara al 5d8.

El que jo crec és que la parada de Sant Magí ha passat factura. Pot ser que sigui la parada, així com un excès de confiança. Com diuen ells, als baietes, l'excés de confiança i la prepotència els va portar un temps al "racó de pensar", espero que no caiguin a la mateixa errada.

Vella.

5d8 de la Vella. Pensant en el 5d9f pel concurs.

Td8f. Pensant en què? No entenc quina mania tenen amb la Td9fm...perquè torno a dir que al concurs no servirà de res, a més de que és un castell de molt alt risc per la Vella. En fi...

4d8. Sense comentaris.

Pobre actuació. A la Vella se li paga com a colla de nou i com a colla de primeríssima línea que és. Com a mínim haurien d'haver provat de fer un castell de nou i més encara en any de Concurs. La falta de camises no és excusa.Sincerament crec que s'ha de parlar seriosament amb les dues colles. Santa Rosalia és una diada molt important en el Món Casteller. Sempre ho ha estat i volem que ho segueixi sent durant molt anys. Les colles que venen a la Torre, coneixen la nostra plaça i el "pedigrí" que té. Ara no és qüestió de començar a explicar la història de la Plaça de la Verdura, però si cal, ho faré.

Senyors dels Xiquets! A la Torre no s'hi va de vacances. Si realment penseu que la Torre és la plaça més important que teniu fora de Tarragona, no vingueu sense rodatge, sense haver assajat el que tocaba. Quan una colla ho dona tot, no es pot exigir més, però quan s'hi va de passeig, els torrencs com jo ens emprenyem i molt.
A totes dues, però en molt més grau de responsabilitat a la Colla Vella:
1. A La Torre s'hi va amb les camises que toca i no amb les justetes per cumplir!!!
2. Santa Rosalia seguirà sent una Festa Major de renom, gràcies entres d'altres coses als castells. Ho ha estat en els moments difícils de la història castellera i ara ho ha de ser encara més per mèrits propis. La Plaça de la Verdura no ha de tenir menys importància per colles com les vostres que la que té La Bisbal, L'Arboç, El Catllar o El Vendrell... Entre tots volem portar la nostra plaça al lloc que es mereix...hi heu estat convidades, no ens falleu!
Salut!

10 comentaris:

ELOI ha dit...

Hola Huguet.

Dabant del meu astorament pel teu gran emprenyament, ajudaré a animar una mica el teu blog.

MIA DIXIT
"El que jo crec és que la parada de Sant Magí ha passat factura. Pot ser que sigui la parada, així com un excès de confiança"

Lo de la parada de St. Magí és una opinió respectable, pero fàcil de rebatre, pel simple fet de que vam parar només el divendres posterior a St. Magí. Suposo que no et deus imaginar com de productius poden ser 4 assajos a Sta. Anna (com a molts altres patis d'assaig) amb Sta. Tecla a fregar. El tema excés de confiança, tractant-se d'un 2d8f, en serio que m'ha deixat una mica noquejat, i més quan fa 6 anys que no hi ha manera de descarregar aquest castell fora.

MIA DIXIT
"Senyors dels Xiquets! A la Torre no s'hi va de vacances. Si realment penseu que la Torre és la plaça més important que teniu fora de Tarragona, no vingueu sense rodatge, sense haver assajat el que tocaba. Quan una colla ho dóna tot, no es pot exigir més, però quan s'hi va de passeig, els torrencs com jo ens emprenyem i molt."

Una jòia, Mia, una jòia. Tornem amb el tema assaig? Ja que vas tan fort i sé que t'ho puc demanar, exigeixo que ens aclareixis quin assaig cal per portar a plaça (a la teva Plaça de la Verdura per ser més exactes i contextualitzar més el tema) un castell com el 2d8f, que m'imagino que saps de quina clase de castell estem parlant. També caldria que acabessis d'indicar-nos si realment penses que ho vam donar tot o com insinues, vam venir de passeig, i quan dius passeig, m'ho agafo literalment.

Company turreru Huguet. No cal que t'emprenyis...respira...respira un altre cop...fes moviments circulars amb els omòplats per relaxar els muscles de l'esquena. No cal que donis cap lliçó d'història a la gent que mana en colles com els Xiquets o la Vella, colles de l'àrea tradicional en la qual hi vas néixer i te'n sents orgullós. Pero compendràs que en aquestes colles tot això que espliques està més que mamat... jo diria que remamat, i la història castellera abans de passar per la Plaça de la Verdura ja havia donat moltes voltes de la del Blat cap a les Cols i tornem-hi. T'aconsello que no tornis a tocar el tema comparatiu entre el que és teu i tant t'estimes (òbviament) i el que no és teu i et penses que no té tanta importància per la resta dels mortals (digues-li l'Arboç, El Vendrell o Les Peces d'Albinyana) ja que aquí hi tens molt a perdre encara que no t'ho pensis. Per part meva, només et diré que ho conec perfectament com ja et deus imaginar, i la meva vena torrera és prou important per no menystenir-la (àvis i pare turrerus, tiets i cosins germans turrerus, la meva dona de Baix a Mar i ma filla també "por la cuenta que les trae a mis suegros" i com ja saps, molt bons àmics)

En definitiva...que sabem on estem, que aquest art que sembla que hagis adquirit d'anar apretant, sobre tot als Xiquets, amb una suficiència que penso que no et pertoca, sincerament, CANSA, i que el cansament tarragoní (sigui matalasser o baieta) és infinitament més superior que qualsevol altre que pugui sorgir de dintre el BAIX GAIÀ, i això t'asseguro que sí que ho se molt millor que tu. Al menys estic tranquil perque sembla que tot això no té res a veure amb els Castellers d'Altafulla. Per cert, la broma de l'alfàbrega que em va fer el Vadó Cañellas la vaig trobar divertidíssima.

UNA ABRAÇADA

MIA ha dit...

Ei Calvet. Gràcies pel teu comentari i per animar com tu dius el meu blog. Miraré d'aclarir una mica el teu astorament ;-)

La parada de Sant Magí, vol dir q tingui q veure o no amb la caiguda de la torre...l'ambient q vaig copsar i ho dic jo, no la colla, per tant és una opinió meva (q et quedi ben clar), és que després de Sant Magí ens prenem un respir fins a Santa Tecla...La Torre i la diada son uns bons assajos...i això és el q no admeto. Vau fer un gran Sant Magí, us vaig felicitar i això us hauria d'haver portat a fer una gran Santa Rosalia, Santa Tecla, etc...no sóc amic de les paradetes i vacances, això ho fan els Minyons, nosaltres tenim un altre taranna, pq aquí, al sud, les festes majors són en aquestes dates totes. El tallar els assajos crec q no és bo...Em pots dir q això no és problema meu i tindríes rao, però resulta que implica q vingueu a mig gasa La Torre. Altres anys, amb el Sant Magí q vau fer, t'asseguro q la prova de 5d8 o de 3d9 a La Torre era segura...et torno a dir q és la meva opinió.
Segona part...els baietes han fet un gran Santa Tecla i se'ls ha de reconèixer, així q et recomano q la tileta de la preguis tu...de bon rollo eh! ;-)El vostre 3 va ser de postal peerò vau tenir molta mala sort...apreteu pel Concurs. Tot té a veure en els castells i sincerament i pq estimo els matalassers em fa ràbia q se us pujin els fums al cap...res mes.
Tercer punt. Les lliçons d'història em sembla q sí q les hauré de donar. No he parlat de la plaça de les cols ni de la del blat, pq òbviament són places pròpies...he parlat d'altres places que han fet gran el món casteller en diverses etapes i saps molt bé de què parñlo, per tant no li donis el tomb. La Torre serà una plaça de referència an valtros, la vella, vilafranca o qui sigui...i això ja t'ho asseguro jo! La por de fer-me "pupeta" ja m'ha passat txec.
Salut i castells amic Calvet!

ELOI ha dit...

Ara ja veig per on vas.

M'estàs parlant de 3d9f i 5d8???
Tu saps de quins castells estàs parlant??? Segur que la teva resposta serà que sí pero tinc l'impressió que el gruix de matalassers no medeixen el grau de dificultat d'aquests castells amb la mateixa mida amb que ho fas tu. Pel que dius, no tens ni la més mínima idea de l'immenssíssim pas que representa passar d'un 2d8f a un 5d8 o 3d9f, o si més no, el que respresenta pel la colla Xiquets de Tarragona. I l'últim que podiem sentir és "Vau fer un gran Sant Magí, us vaig felicitar i això us hauria d'haver portat a fer una gran Santa Rosalia, Santa Tecla, etc.." MARE MEVA!!! Per aquí sí que l'has pifiada. O sigui, que ens hem de prendre Sta. Rosalia amb la mateixa exigència que Sta. Tecla pel sols fet de que és casa teva i et fa molta il·lusió. Està clar que coneixes les colles de Tarragona menys del que aparentes (al menys Jove i Xiquets...ja m'entens)

Continuem...
Tema actuació de diumenge.
No se a que ve lo de la Jove (si vols, baietes) Diumenge ho van fer de fàbula, pero perquè ho dius? No pica. Si vols que et sigui sincer, me'n vaig alegrar una mica i tot perque a TGN s'està movent alguna cosa molt grossa que l'any que ve pot explotar. Pero on veus tu fums pujats? De què parlavem?

Continuem...
Tema històric.
No has entès que el que volia dir és que una persona de Valls o TGN amb un mínim interès per la història castellera, sap al dedillo tot el que es coïa a l'àrea tradicional al segle XIX. És de sobres conegut per tothom i per tu també, que La Torre no aguanta cap comparació amb Valls o TGN, pero has nombrat més places, Huguet. Sembla ser que ens vols fer creure que en aquella època tot va ser més gran al teu poble i moltes places giraben al voltant de l'estrella torrenca. Deixa-ho...de veritat.

Em sap greu que sempre que et llegeixo per aquests mons virtuals castellers és per atacar. Com tu mateix insinues, ja tens una edat, pero jo diria que això és una mica contraproduent (que passin els anys com atacar al personal...JAJAJA). No et creguis tot el que et diuen o llegeixis. No et creguis al peu de la lletra allò de que al nord fan una cosa que s'assembla molt als castells pero no és el mateix. Jo estic una mica d'acord amb això i ho esbombo sempre que tinc una oportunitat (amb petit comité), pero t'asseguro que aquesta gent t'ensenyaria moltíssimes coses que tu ni jo sabem.

Felicitats un altre cop per l'actuació de Sta. Rosalia (en serio que estic content) i espero que l'ambient de rivalitat (sana) entre Altafulla i La Torre pugi més i ens faci xalar a tots.

MIA ha dit...

Noi, em sembla que estàs tergiversant una mica les coses. A veure:
-Fins ara no te n'has a donat per on onava? Doncs sí parlava de 5d8 i de 3d9f. Tu no ho sé si ho recordes, perqué ets molt jovenet i jo molt vellet :-P, però a la Torre ja els heu provat...així q no cal q et posis les mans al cap com si estessis al·lucinant. El que sí q veig és que no coneixes la importància q té i ha tingut i tindrà la Plaça de la verdura tan pel món casteller com pels Xiquets...sembla q et dolgui txec!
-Lo de la Joves no ve a res...només per dir-te que potser el q estàs una mica tens per lo de diumenge ets tú...a mi si q no em pica...jejeje.
-Tema històric. I tant q t'he entès xato. Hi si ho de repetir, ho repeteixo, perquè per mi les places que he anomenat abans tenen la mateixa importància q va tenir La plaça de la verdura (quan s'ho deia). Torno a dir-te q sembla q et dolgui quan n'hauries d'estar orgullós...i per descomptat q no ho deixaré córrer, faltaria més...juas!
-Per acavar...jo les coses no les dic en petit comité, les dic on sigui i a qui sigui, amb el que això comporta. Si les dic és pq sé de q parlo, encara q a tu no t'ho sembli...no és pq les hagi llegit o sentit a dir...
I per cert...mai he dit q jo sigui un entès casteller, però potser tu sí q t'en creus. Jo pensava q només havíem coincidit en un canvi d'impressions d'un altre blog, però veig q no...:-O. Per cert...com ha acavat tot? Bé oi? pregunta't el pq! Ja xerrarem un dia amb menyus adrenalina...
Jo miraré de que la meva plaça i la meva colla tinguin el q es mereixen...en això no canviaré.
Espero que us recupereu i tingueu un concurs esplèndit!! "Ànimu"!
Salut!!

ELOI ha dit...

Bueeeeeeeeeenu
-Clar que sabia que em parlaves de tirar 5d8 i 3d9f, pero passa que molts companys meus no s'ho acababen d'empassar que ens creguessis tan temeraris de provar castells extralímits per naltros en una diada important pero no punta. Està clar, no? Ens els meus 34 anys (per desgràcia) he pogut assistir a totes les diades importants dels Xiquets de TGN a La Torre, passant per aquell primer 3d8 carregat, i et puc assegurar que a part de pilars de 7 i 2d8f, només s'ha intentat un 3d9f que com ja et va anotar el Jordi Andreu (cap de colla llavors) en un altre post, no haviem d'haver tirat perque no teniem. Amb la porrada d'anys d'experiència amb que em superes (sembla), potser has vist alguna exhibició estratosfèrica que se'm fon en els anals de la història... I repeteixo, aquesta plaça és molt important per mi, per la meva colla i pel món casteller, pero d'aquí a les visions estratosfèriques que ens vols colar...Has sigut tu el que ha comparat La Torre amb Sta. Tecla o El Vendrell. Per favor, siguem seriosos. A cadascú el que li toca, per molt que dolgui.
-De diumenge només em pica una mica el cap pels cops que vaig rebre i el mal moment que podem atrabessar d'aquí a final de temporada. Quan he anomenat la Jove era per una altre propòsit, i crec que no era tan difícil d'entendre.
-Sobre la història, tu mateix...Jo només reitero que se perfectament el que ha passat en aquesta plaça, pero fora dels límits de La Torre (Puntet, Mas Pastoret, Autopista i Barra de 3) s'han vist coses molt grans, i tu, amb una visió molt parcial, no ets el més adient per jutjar-ho, sino un de fora sense cap interès d'afavorir més a una plaça que l'altre (evidentment, jo tampoc sóc aquesta persona)
- Tu dius el que penses obertament...molt bé. Jo considero que no és motiu per sentir-se orgullós, i més quan pots arribar a dir veritables disbarats (la frase "si les dic és per que sé de que parlo encara que a tu no t'ho sembli" et delata terriblement) Tenir més anys no és cap condició "sinequanon" de més sabiduria (jo no he parlat mai de saber-ne més...HE FET UNA SIMPLE PREGUNTA SOBRE 2 CASTELLS MOOOOOOLT DIFÍCILS I ESPERO RESPOSTES) envers una persona més jove. Sembla que certs coneixements castellers vagin intrínsecs a neixer dintre l'area tradicional o tenir més edat. Jo sí que no ho tinc clar. Tu sembla que posaries la ma al foc per quasi totes les teves afirmacions. Mon tiet té una màquina de gel a la peixateria del Carrer Major que et pot ajudar per si et cremes.
Per cert...com ha acabat tot de què? Ilustra'ns.

La meva adrenalina costa de sortir, excepte a les grans diades, com la que vam viure a La Torre, i la veritat és que estic aquí davant del teclat la mar de tranquil passant-m'ho de puta mare i posant una mica de salsa (que reconeixeràs que feia falta) en el teu espai. Sempre pots comptar amb la meva col·laboració, de veritat.

FINS AVIAT

ELOI ha dit...

Ah! I evidentment estàs convidat a passar-te pel meu blog. Aviat intentaré fer pujar l'ambient Torre-Altafulla amb un article que intentaré no deixi indiferent a ningú. De veritat que m'agradaria molt que intervinguessis, per parlar bé o malament, pero fes-ho,txec.

MIA ha dit...

Escolta Calvet, i els teus companys es creuen q vau provar el 3d9f? es creuen el pd7f? o tambés estan astorats?? I qui coi a comparat Santa Rosalia amb Sta Tecla?? Llegeix bé abans de contestar noi...El q he dit és q altres anys, havent anat Sant MAgí tan bé, i de cara a Santa Tecla, La Torre no hagués estat una plaça de "tràmit" sinó una plaça molt important...i et torno a repetir q un dels dos castells l'haurieu provat a la Torre (no he dit pas els dos!)...i no punta?? ja em diràs pq...evidentment q no és igual d'important q Santa Tecla, no ho he dit pas...les has comparat tu. En fi, deu ser que alguna substàcia psicotròpica ha caigut dins l'amanida a l'hora de dinar i m'ha fet flipar mandonguilles! juas!
- Te n'has alegrat pels baietes?? Ostres q bé, doncs molot b oi?? T'ha quedat políticament molt correcte tot...et felicito!! Però no crec q enganyis a gaire gent :-P
-No sé a q ve lo del "puntet"...ara sí q flipo...i q jo he jutjat q?? juas! Ei, no sé quin missatge has llegit txec, de debó. Jo jutjo i dic el q s'ha fet a La Torre i a la meva plaça, cadasqú q reclami el q cregui més legítim!
-Noi, el fet de no amagar-me i d'anar de cara, és de les coses de les q em sento més orgullós. En aquest cas si q et puc dir q no ets la persona més adient per dir-m'ho, més q res pq no em coneixes...no et sembla? Segurament hi ha gent que fins i tot s'amaga darrera un altre nom en fórums d'opinió pq no volen dir les coses amb la cara descoberta, però jo no sóc d'aquests...i et repeteixo q n'estic ben orgullós! Eiiiiii...i la puc cagar com tothom eh! Q ningú és perfecte i sap tot de tot...però opinar sempre és bo!
I qui ha dit q jo per tenir 38 anys (els he fet avui :-o) he de saber més q tu?? Vols dir q no t'han posat algo al tabac tb?? Eloooooiiiii...tranquilet!!! Q jo no he dit res de tot això...has començat tu parlant de la meva edat, encara no sé pq, i he fet algun comentari irònic...encara q potser no l'has "pillat"...de fet molt del q escric porta ironia...i espero q ho sàpigues desxifrar, pq crec q no és pas tan complexe.
-Cóm ha acabat q? Torna a llegir i crec q ho hauries de saber...no té a veure amb el meu blog ni amb el meu post.
-Moltíiiiiisssimes gràcies per la teva inestimable col·laboració a que el meu bloc no estés mort com fins ara. De fet aquesta nit no he pogut dormir pensant en tu...;-)
-I segur q si el q expliques al teu blog és del meu interés hi diré la meva...no pateixis.

Apa...ens veiem!!!

ELOI ha dit...

Torne'm-hi

"Escolta Calvet, i els teus companys es creuen q vau provar el 3d9f? es creuen el pd7f? o tambés estan astorats??"

Et reitero que aquell 3d9f no estava per tirar. I t'ho dirà sense cap problema el cap de colla de llavors, i el gruix de la colla té claríssim ara que aquell castell no estava. No entenc lo del pilar de 7f.

"I qui coi a comparat Santa Rosalia amb Sta Tecla?? Llegeix bé abans de contestar noi...El q he dit és q altres anys, havent anat Sant MAgí tan bé, i de cara a Santa Tecla, La Torre no hagués estat una plaça de "tràmit" sinó una plaça molt important...i et torno a repetir q un dels dos castells l'haurieu provat a la Torre (no he dit pas els dos!)..."

Cony, pretendre que tiressim el 5d8 o el 3d9f l'altre dia a La Torre és comparar clarament aquesta actuació amb Sta. Tecla, i més quan tenim 2 actuacions a Sta. Tecla i el Concurs per tirar-los (que ja veurem) És aquí on només ens ho podem permetre ara per ara. Digue'm-ne que ha sigut ímplícitament que ho has comparat, UUUUUPS, potser no t'havies donat compte? I el pitjor de tot és que hi tornes amb el tema de que per naltros la diada va ser de tràmit (al post li dèies passeig) Simplement i definitivament dir-te que una actuació dels Xiquets de 3d8, 4d8 i 2d8f no es pot considerar de tràmit. Repasses la nostra trajectòria dels últims anys? Si ho vas dient gaire fort això, te'ns moltes possibilitats que se te n'enfotin. Ep! Ja se que no t'importa, pero a mi no m'agrada que ho facin. Cadascú és cadasqual com diria algú.

Tot aquest sidral es resumeix a això. Lo de la sabiesa i la història i l'èxit baieta són figues d'un altre paner que podrien allargar això una eternitat. Tu pensaràs que et toca dir-ho perque és casa teva i pots fer-ho sense embuts, pero resulta que la crítica que has fet és molt gratuïta, i a mi com a Xiquet m'ha sapigut greu, com segur que comprendràs (si relament arribes a pensar "que s'hi posi fulles" doncs ja està tot dit, pero no ho crec)

Cada vegada veig més clar que tot això és com una piloteta de merda feta rodar per un escarabat i que es va fent gran i gran i gran i llavors ja no li cap dintre el cau. Deixe'm-ho de veritat, jo estic aquí la mar de tranquil amb la meva alfàbrega protectora i de moment n'estic molt content.

ENS VEIEM MOLT AVIAT

MIA ha dit...

Salut company! Com a premi...estàs linkat ;-)

ELOI ha dit...

Gràcies. Tot un honor.


I made this widget at MyFlashFetish.com.