divendres, 5 de juny del 2009

Politicatxus de la Torre. I el local dels Nois què?


Any 1975. Es funda la Colla castellera Nois de la Torre. Els assajos comencen al pati de “la classe llarga dels homes” del col·legi “Vell” (actualment Patronat Antoni Roig).
Un parell d’anys més tard, l’Esteve Huguet cedeix la part posterior del bar “La Colla” (antigues pallisses de ca l’Huguet) als Nois per poder exercir la seva activitat. Els Nois rehabilitaran les pallisses per a convertir-les en el seu nou local d’assaig. Fins aleshores han assajat al col·legi “Vell”, a la plaça de la Vila, a la plaça de la Font, a “les Golfes” (amb la canalla), a l’hort de “ca l’Huguet”...
Uns anys més tard, després de moltes negociacions, s’inaugura l’actual local dels Nois de la Torre, després que l’Ajuntafems de la Torre cedeixi un terreny de no més de 30 m2 situat al carrer Freginal. L’edifici el construeixen enterament distints integrants de la colla, amb la col·laboració (tant d’esforç físic, com econòmic) de castellers i simpatitzants.
Des d’aleshores ençà, s’inicia una lluita continuada sense recompensa, per poder aconseguir un local digne perquè la colla pugui créixer com entitat i aconseguir dins el Món casteller el lloc que es mereix.
Un servidor, pot donar fe dels esforços que any rere any els membres de les distintes juntes directives i tècniques han estat fent per aconseguir avançar en el propòsit del nou local.
Només s’han aconseguit bones paraules per part dels grups polítics (tant me fot del color que siguin), res més. Converses i més converses; reunions i més reunions; promeses i més promeses...
Jo mateix vaig ser el primer en encetar la possible marxa de la nostra colla a l’escorxador amb els polítics de torn quan era cap de colla. Fixeu-vos si en fa d’anys... que la cosa dura.
La nostra entitat es mereix molt més dels nostres representants, al fi i al cap donem la cara pel nostre poble i portem 34 anys donant a conèixer el nom de Torredembarra arreu.
La veritat és que aquests paios em foten de mala llet, em foten angúnia i no es mereixen res. Si per mi fos aquesta festa Major tindrien un bon pilar d’esquenes. És el que es mereixen.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Apreciats companys,
ja teniu un nou espai a la xarxa dedicat el món casteller. Aquest blog, Joan Sol, l'home casteller neix fruit de la seva vida dedicada el fet casteller. Amb ell i trobareu anècdotes, històries i vivències d'aquest Vilafranquí considerat la camisa castellera més antiga de la ciutat.
Joan Sol que va començar a fer castell a Valls va ser clau a l'hora de fundar la colla dels Verds i posteriorment els Xicots de Vilafranca.
El blog que està dedicat a tot el món casteller i teniu el vostre enllaç amb el vostre color de la camisa.
A partir d'avui teniu una nova plataforma per aquelles cròniques que ens vulgueu fer arribar.
www.joansol.blogspot.com
Atentament,
Mar Roca i Sol
- neta del Sol-


I made this widget at MyFlashFetish.com.