divendres, 26 de febrer del 2010

On és la dreta? On és l'esquerra?

Més d'un ja deu estar pensant en el Barrio Sésamo i les lliçons magistrals que rebíem de petits per fer-nos saber el que era dalt o baix, endavant o darrera, esquerra o dreta...
Potser sí que em sento una mica així, com si no hagués crescut, com si els coneixements adquirits haguessin desaparegut de cop i volta o com si els estaments públics ens prenguessin per imbècils...directament.
I penso així, després de veure com un govern que s'anomena d'esquerres, ha pres moltes decisions que no s'ajusten al que fins ara concebia que eren els partits d'esquerres.
Només n'anomenaré dues, però amb aquestes ja n'hi suficient per fotre's a jaure i engegar-los a prendre pel sac a tots plegats.
1. En plena crisi econòmica mundial, provocada en part per les grans entitats financeres americanes i en plena crisi econòmica europea i nacional...deixem estar els qui han ajudat a aprofundir-la encara més en el nostre país. Bé doncs, la gran idea i el millor que se'ls acut, és injectar diner públic a les butxaques de la gran banca. En teoria, diners que han d'arribar a la gent del carrer, diners que han de ser per reactivar l'economia del país i perquè això sigui així, han d'arribar a les nostres butxaques. Diners per poder fer hipoteques, per comprar cotxes, per arreglar la façana de casa o per canviar els electrodomèstics...Què il·lusos! Innocents!
No cal dir que res d'això ha passat i que la gran banca té més calers dels que tenia abans de la crisi i a sobre els diners que van rebre de les nostres butxaques els han fet servir per fer gran inversions i aconseguir més guanys a mitjà termini...és a dir, han anat al casino i al bingo i a més han aconseguit dissimular els vergonyosos i milionaris resultats de les entitats.

2. Amb quasi un 20% de gent aturada, la gent amb por d'invertir i de gastar el poc que té... L'altre gran idea dels grans il·luminats, és la d'apujar els impostos. En concret l'IVA, un parell de puntets de no res. Qui els va arribar a parir!!! Això si que està bé. Mal parits de merda. Ara ens tocarà pagar a tots plegats el que ja hem deixat als banquers dels pebrots...és a dir que ho pagarem dos cops. Si és que som així de desgraciats...la frase de sempre paguem els mateixos és la més certa que he sentit a dir mai.

Qui ho entén tot plegat? No és més lògic que en moments de gran crisi en ajustem tots el cinturó, però en proporció a qui som i al que tenim? No seria del tot lògic que qui més té més pagui? Almenys en aquestes situacions!!! I sort que els que han pres aquesta merda de decisions són socialistes!! No vull ni pensar que haurien fet el peperus?? Ups...ara que me n'adono...vés a saber...uis...quins mals pensaments que tinc....

En fi...no segueixo que m'encendré i no en tinc ganes...el que sí que puc dir és que ja no sé on tinc la dreta i on tinc l'esquerra.

Salut!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

El PSOE mai ha estat un partit d'esquerres. Si totes aquestes mesures les hagués pres el PP ja els estarien titllant d'ultra-liberals i els sindicats haurien convocat 40 vagues generals. Però bé, com que governen els "amics" tothom calla.

MIA ha dit...

Ei Albert! Gràcies pel comentari.
Doncs no s'hauria de callar, no? No sé, però tinc la impressió (i crec que molta gent pensa com jo) que governi qui governi ens donaran pel sac sempre als mateixos. El poble se'l necessita cada 4 anys, després sempre hi han bones excuses perquè pringuem...que si la cojuntura econòmica, que si s'han de prendre decisions impopulars i això ES governar... pfff...en fi...

Juan Cañellas ha dit...

Recordant el Barri Sésam em ve a la memória aquell gag del "Coco" que donava voltes a una porta de "vaiven" com aquelles dels "Saloon" de les películes del "Far West" i anava dient ...alrededor, alrededor, arriba, abajo y entre...", després de llegir el que has escrit crec que li veig un altre significat, potser volia dir que després de fer el borinot donant voltes al teu voltant per deixar-te mig marejat (amb lleis, impostos altres "zarandajas")te la "claven" "entre", entremig de les cames. Paciència Mia.

MIA ha dit...

Jejeejej...molt bona Joan. De totes maneres no entenc que la gent passi de tot...Sembla que ja ens vagi be el que diguin...
En fi, almenys tenim el dret a la pataleta ;-)


I made this widget at MyFlashFetish.com.