dimecres, 7 de setembre del 2011

Santa Rosalia i la Colla Vella.El Setembre del 2008 vaig escriure aquest post en relació a la feina feta pels Xiquets de Tarragona i la Colla Vella durant les darreres actuacions per la Festa Major Santa Rosalia. No va agradar massa a part dels components dels Xiquets, tot i que potser una mica de raó debia tindre ja que els dos darrers anys han fet una gran actuació a la nostra plaça. De la mateixa manera que els vaig criticar llavors, ara es mereixen el meu reconeixement, el dels Nois i el de la gent de la Torre. Han demostrat que s'estimen la nostra plaça fent els castells màxims que tenen. Si bé és cert que aquest any, fins a darrera hora, planava la possibilitat d'estrenar fora de Tarragona el 3d9f, finalment no va poder ser. Res a dir. Bé si, clar, particularment m'hauria encantat tornar a veure el grandíssim 3d9f amb que ens van deleitar per Sant Magí a la plaça de les cols de Tarragona, però de ben segur que no tardarem a veure'l a la plaça de la Verdura. Moltes felicitats als Xiquets  i molta sort el que resta de temporada.
Per altre banda, no va tenir repercusió el que vaig dir de la Colla Vella, almenys que jo sàpiga. Han seguit en el seu nivell, portant castells de 8 i de gamma alta de 8. És tot el que ens pot aportar la Colla Vella per Santa Rosalia? Si realment és així, ens ho haurem de fer mirar. Al 1999 i al 2000 ens van obsequiar amb el 3d9f, però des de llavors no han tornat a venir a La Torre amb intencions de fer castells de 9. Alguns anys han tingut un mal Sant Fèlix -amb caigudes- i es pot arribar a comprendre el no voler arriscar a Torredembarra, tot i que com molts sabem, tradicionalment, el que no es podia fer per Sant Fèlix es feia a Torredembarra. Aquest any, però, així com d'altres passats, la Vella ha realitzat un gran Sant Fèlix, i el resultat ha estat exactament el mateix. El fet de realitzar una gran diada, de no patir caigudes i de sortir eufòrics de la plaça vilafranquina tampoc no ha servit per esperonar la Colla Vella per fer un digne Santa Rosalia. Que li cal dons a la colla vallenca per fer castells de 9 a Torredembarra? Voleu dir que si els Xiquets finalment haguessin dut a plaça el 3d9f, ells haguessin apretat i també l'haguessin tirat? Necessiten al seu costat els Castellers de Vilafranca o la Joves de Valls per ser competitius? S'ha paralt amb ells directament del nostre descontentament? Valoren prou la plaça de la Verdura?
En referència a la darrera qüestió, a mi no em cabria al cap que no valoressin prou actuar a Torredembarra. La Colla Vella és pura tradició i sap per fectament de la importància històrica de la nostra plaça i és per això que és incomprensible el que passa des de l'any 2000.
Per tant, veient que la posició de la Vella sembla inamobible i que els torrencs valorem molt més la diada de Santa Rosalia s'ha de fer de manera immediata una valoració dels fets, prendre determinacions valentes i si cal dràstiques que tornin a posicionar a La Torre castellera en el mínim lloc que li pertoca. A qui li correspongui, haurà de decidir si primer donar-los una última opció perquè s'expliquin i ens convencin del que està passat i canviin de direcció o bé ser més radical i tirar pel dret.
Tot i la meva admiració cap a la Colla Vella, parlo obertament de tenir converses amb d'altres colles que valorin la nostra plaça, i siguin capaces de retonar-nos els castells de 9. És el mínim que podem exigir per una diada de Santa Rosalia digne.

VISCA SANTA ROSALIA!!!

3 comentaris:

ELOI ha dit...

Gràcies i faig extensibles les felicitacions a valtrus.

Només fer un apunt sobre el comentari " tot i que potser una mica de raó debia tindre ja que els dos darrers anys han fet una gran actuació a la nostra plaça" Recordar-te que al 2008 no vam tirar el 5d8 (castell de la discòrdia) ni a LaTorre ni enlloc. Per tant aquell any no vam fer "tan bona actuació" perque no estava al nostre abast. Ha sigut en els 2 últims anys que s'està fent evident el creixement de la colla i que en definitiva està permetent portar aquest castell a LaTorre.

SALUT I ENDAVANT

Noelia Márquez ha dit...

Em sembla molt bé, estic d'acord!!!

MIA ha dit...

Ok Eloi... ja l'esperava ;-)
Petonetssss


I made this widget at MyFlashFetish.com.