divendres, 3 d’octubre del 2008

El sis de...

Al darrer assaig, parlàvem el Lluís Batet, el Jordi Cañellas i jo, de l'estructura de sis...de com devia ser, de si era un quatre amb una torre; una torre amb dues torres més afegides (a l'estil del cinc), de com es posoven els dosos, etc.

He trobat aquest sis de set fet pels castellers de Vilafranca el 21 de gener del 1997. Segons sembla, és l'unic del que es té constància... Com podeu comprobar, la torre central no porta ni acotxador ni enxaneta... Molt a discutir, no?

El que jo crec és que els dosos de la torre central hi sobren. Els dosos de les dues torres de "fora" haurien d'anar lligats a la torre del mig amb un dels dos "obert", com en el nou ded la Vella... Tot això, si seguim l'estructura que han fet els Castellers de Vilafranca. Ara que, si jo l'hagués de dur a terme, el faria amb un quatre i una torre enganxada...com ho veieu valtros?

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Els Castellers de la Vila de Gràcia varem fer un 6 de 6 a l'actuació de vigílies de FM de l'any 01 ( crec recordar).

Malhauradament no tinc cap fotografia a mà per enviar-te-la, però també vam fer tres torres enganxades com a la foto que mostres, amb la salvetat que cadascuna d'elles tenia els seus dosos i acotxador. Per tant l'enxaneta va fer tres aletes, una a sobre de cada torre.

MIA ha dit...

Ei Malu! Gràcies per la informació. Seria genial que trobessis alguna foto. Per cert, vau decidir fer-lo així pq els de Vilafranca ja l'havien fet així? Us vau plantejar fer-lo d'alguna altre manera??
Salut company i sort al concurs!!!

ELOI ha dit...

Els Xiquets també hem fet el 6d6 alguna vegada, amb la mateixa tècnica que ensenya la foto. T'ho pot explicar més detalladament el Jordi Andreu, que era el cap de colla llavors.

Sobre el que dius dels dosos, la lògica castellera a mi em diu que tal com treballen el membres del 2 central, el més convenient és que els dosos es col·loquin així. Pensa que tot quart, quint, sisè que porta un dosos aixerrancat a sobre, està agafat amb els braços més oberts (en el 3 o el 4) i permet equilibrar el pes del dosos que només et carrega cap una banda. En un 2, que només et carreguessin d'un costat seria fatal, no creus?

Ens veiem.

MIA ha dit...

Ei Eloi! Tens rao, per això em decantaria per fer-lo amb un quatre de base i és per això també que em sorpren que es faci sobre la base d'una torre que és molt més inestable!
Salut company! Moltíiissssima sort pel concurs i no t'oblidis de la infussió d'alfàbrega ;-)

ELOI ha dit...

Tampoc Mia.
Fixa't que en els castells compostos, l'estructura afegida es repenja sempre sobre una rengla (sempre ens trobem el 3) que és el punt de recolzament del castell. En el 5, sobre la rengla del 3 i el compenses. En el 8, sobre els 3 pilars centrals i els compenses (aquí desapareix la rengla i tots tenen la mateixa importància) Amb un 4, només es podria afegir un 2 i la cosa quedaria molt descompensada i patatera. A més, com col·locaries els dosos?

Buenu, qui t'ho hagués dit que aprendries de castells d'un altafullenc, eh? Serà l'alfàbrega??? Vinga, manu.

MIA ha dit...

Eieieieiei...tampoc anem de sobrats ara ehhhh...jijiji
a veure tafullenc, de primeres quan dius "En el 8", deus voler diu en el 9 i de segones, els dosos es poden posar perfectament, però tampoc es qüestió de parlar-ho aquí...A més, n'hi un altre manera de fer-lo i és ajuntant un 3 al 3 com a base, però com et dic és difícil d'explicar aquí. Potser el veuràs i tot aviat, tafullenc...aisssss, tant q vols ensenyar, encara n'haureu d'aprendre valtros dels torrencs.
Petonets i foteu canya avui a l'assaig!

ELOI ha dit...

Doncs sí, volia dir el 9. Evidentment que amb un quatre col·locaries els dosos, pero la manera crec que fregaria el cutrisme tipus "un munt de canyes". Vaja, pero com que ara ja tens 3 possibles maneres de fer el 6, pots proposar aquestes variacions d'inclora-les a les bases del Concur7 (i que quedi clar que no és cap crítica cap aquest esdeveniment, de veritat) Només és una sujerència i veuriem que passa.

I ja estic esperant la lliçó torrera. Segur que serà MÍSTICA.

De totes maneres, està molt bé que plantegis aquests dubtes i sujerències, en serio. Ajuden a perfeccionar les opinions sobre cada estructura.

A veure si ens veiem diumenge per allà baix.

MIA ha dit...

Quins pebrots q tens Eloi...pq després diguin q jo sóc un burxa...juasjuasjuasjasjjuas
Segur q ens veiem al concurs, pq estaré entre valtros i la vella ;-)
Salut!!!


I made this widget at MyFlashFetish.com.