dilluns, 6 d’octubre de 2008

Raul: "A la Vella les "locures" es van acabar amb mi".


Va ser la seva resposta quan li vaig dir: Ara per collons heu d'anar a per la Td9f, oi?

Ja s'ha dit tot el que s'havia de dir dels Concurs 2008. Castellers de Vilafranca van estar immensos, insuperables i ho van donar tot. Van fer més del que havien de fer i això és d'agraïr...


Comentaré un parell de coses que m'han vingut al cap, una conseqüència de l'altre...i són:

- L'"esportarització" del fet casteller. Ho hem vist sobretot en els afeccionats vilfranquins. Bufandes, grans banderes que desplegaven per damunt els caps...només hi faltaven les trompetes aquelles d'aire comprimit...jejeje. És ben lloable i fins i tot envejable una afecció tan entregada com la vilafranquina. El que no m'ha agradat és el que cada any s'hagi vist més l'espectacle casteller com un partit de futbol entre dues afeccions, la vilafranquina i la vallenca. Aquesta bipolarització no és bona de cap de les maneres. Que l'essència del fet casteller com a tradició, folclore...es perdi en favor de l'espectacle de l'esport. Em temo que d'aquí no res es parli de la profesionalització dels castels i tot...:-P

- A ran d'això, m'ha sobtat l'article que el Carles feiner ha publicat en el seu bloc i on promou un debat a fons en el sí dels Minyons per una possible assistència al concurs del 2010. Just ara, que les bases del fonament casteller s'estan diluint en el concurs i tendeixen a anar cap un esport pur i dur, ens surt amb que els Minyos no han de perdre el carro del món casteller... Ara, que jo, defensor del concurs a mort i detractor dels innovadors i menyspreadors de la tradició castellera com son els Minyons... Ara, que començava a entendre una mica el posicionament de Minyons per no acudir a Tarragona cada dos anys, em surt "el negre" amb aquestes.... Parla fins i tot de la rivalitat castellera com mai havia sentit parlar a un minyó, de fet, podria semblar que parla algú de la Vella, en sèrio! El motiu real però, d'anar al concurs és, segons ell, per no perdre el fil del món casteller; per estar davant dels qui han de dir com i què són els castells; ser liders junt amb els que faran de "l'ortoxia castellera" (com ell diu), una ciència... El que jo en trec, és que vol ser-hi per poder fer política...Minyons no poden ser menys que Vilafranca o la Vella.... A més, això de predre el tren i no poder manar deu fer molta ràbia.

5 comentaris:

Belén ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
TonyG. ha dit...

Vols dir que s'ha dit tot d'aquet concurs? Crec que no mes ha estat el principi, perque tenim mes preguntes que respostes. Vilafranca ha fet la mijor actuació de la historia, sera un miratge o marcara la pauta a seguir pels demes, menos pisos però menos manilles i folros. ¿ La afició castellera s'ha d'apropar a les formes del futbol o el basquet?
¿ Vindran els Minyons? i encara tinc mes però,

Aixo es un altre historia.

Amb una mica de sort acabarem aquet debat devant d'un micro.
Salut

ELOI ha dit...

Hola Mia.

Sobre el tema Minyons, potser tens una part de raó, pero pense'm-ho bé I què si volen venir al Concurs per política? Si són una de les colles capdavanteres i fonamentals...perquè no han d'estar en el meollo de la qüestió? Mereixen estar-hi, i si no ho han fet, és per que no han volgut i en el fons han acabat perdent palada.

De totes maneres, ja et deus imaginar que no acabo d'estar d'acord en tu (FALTARIA TURRERU!!! JAJAJA) en el fons de la qüestió. El Carles intenta salvar la seva colla. Definitívament. Els Minyons estan "languideciendo" pel que fa a nombre de camises, pel que fa a actuacions cabdals, pel que fa a troncs que envelleixen dràsticament...Aquest sí al Concurs el vol utilitzar com un nou argument de reclam pels terrassencs i vallesans amb una mínima intenció de posar els peus al local minyonetti. Veu perfectament que el Gran Penedès amb banderes i bufandes pot ser contrarrestat (i penso que pot ser el seu somni) pel Gran Vallès amb xiruques, motxil·les i no ho oblidem, CASTELLS (quina colla ha sigut la única capaç de descarregar el 2 monuments del segle XX? 3d10fm 4d9?) Penso que ´s possible, per molta ràbia que pugui fer a alguns papanates fonamentalistes de l'àrea tradicional (txecs, el segle XXI ja fa uns anys que va entrar a saco) Jo ja hi entro en el seu joc. Passi el que passi, sempre seré espectador passiu, pero ho vull veure/viure. Cullons!!! Agafem aquest gua que ens llença. Si sempre els hem criticat, ara que un ve a la nostra, no el volem? En què quedem?

Per tant, jo estic molt content.

Després de diumenge, l'alfàbrega va anar a parar en mar. Ho enteneu, no?

MIA ha dit...

Eiii Tony...davant d'un micro...segur q sí...jijiji.
Ho sents Eloi?? juasjausjasu
Amb el Vadó Cañellas hem quedat demà dijous a les 8.També vindrà el Jordi. Ens ho confirmes, ok?? Lo del Guillem encara ho he de parlar...
Salut!

MIA ha dit...

Ei Eloi! Estem bastant d'acaord aquest cop company. Sé que hi han de ser i hi haurien d'haver estat des de fa temps. Simplement m'ha sorprès...El q jo crec és que el negre s'olora que aviat es "reglamentarà" (per desgràcia) la construcció/execució d'un castell de manera "oficial" i no vol que minyons quedin desmarcats d'aquest afer, més que res pq han de dir la seva i fer sentir la seva veu i opinió com a colla capdavantera que és. Em fa ràbia el fet de que nomé ssigui per això i que ens faci veure que realment els minyons han canviat i ara sí q són competitius, etc...ja m'entens. De fet el que està fent, com molt b tu dius, és salvar a la seva colla.
El fons del q vull dir, és que començo a tenir certa "esquizofrenia castellera" txec...no m'agrada cap on camina tot...
Per cert, entenc perfectament lo de l'alfàbrega, no t'ho tenim en compte ;-)
Salut!


I made this widget at MyFlashFetish.com.